Ingela Däcker: Läget vid dammen i pingst

Ingela Däcker på Idrottsvägen skriver till oss och rapporterar om hur läget var i dammen i pingst. >>


Pingsten var ljuvlig i år – slånen blommade och stod som en vit sky. Fortfarande finns blommor kvar, men blommande körsbärsträd och hägg tar över nu. På marken blommar gullvivorna, lite majsmörblommor och maskrosor. Nedanför idrottsplatsen finns löktrav och ramslök.

Jag noterar vilka växter som är på gång: knoppar som sväller, blad som kommer upp och blommor förstås.

2011 tog jag hem och slog upp i Den Nordiska Floran några växter varje dag – särskilt allteftersom blomningen kom i gång. Nu kan du som jag jämföra med de växter som man ser i år med den förteckning jag gjorde då: DAMMENS FLORA.

Det här är vad som blommade under pingsten 2013.
Bilderna är tagna från den Virtuella Floran:

Kommentarer inaktiverade.