Har du hört den förut? Humor i fornhistorien, tis 20e december

Presentation av Ylva Sjöstrand, Historisk forskare i Löderup.
Plats Församlingshemmet kl 19, det bjuds på Glögg mm, fritt inträde Hjärtligt Välkomna!

“Skämt, vitsar och jargonger hör till det sociala spelets allra viktigaste komponenter. Genom humor blottlägger vi det oreflekterade, kritiserar det vedertagna och hanterar det smärtsamma eller obekväma.
I det här föredraget – som presenterar en sektion av min kommande bok” Omvägar, åtta arkeologiska essäer” Under förlag – avser jag därför väcka frågan om humorns plats i de arkeologiska berättelserna.
Huruvida kända filosofer som skrivit om humor ( vilka är flera än man tror) kan hjälpa oss med en arkeologiskt applicerbar teori om humorns väsen. Självklart kommer jag även ge exempel på stenåldershumor från Skåne.

 

Kommentarer inaktiverade.