Protokoll för Löderups Byalags styrelsemöte den 23 maj 2017

Närvarande: Göran Göransson, Ivan Olsson, Kent Olsson, Lennart Söderlund, Gunnel Åkesson.

  • 1. Ordförande förklarade mötet öppnat.
  • 2. Remiss om Trafikplan för Löderup.

Med snabba ryck svarade vi genom Göran. ” Hej Emma!

Tack för planen ”Trafiksituationen i Löderup”. Vi ser flera fördelaktiga förslag i programmet men vi saknar följande:

1) Trafiksäker CG-övergång på Storgatan som tidigare har föreslagits från Byalagets sida genom medborgarförslag. Denna övergång sammanbinder västra och östra delen av Löderup, skola och multiarena. Dagligen korsar många löderupsbor denna ”naturliga övergång”. Kommunen äger marken i anslutning till cykelbana (östra).

2) Fortsättning av CG-länk, östra långgatan – bangatan österut mot Hörup (Parkgatan)

3) Fortsättning av CG-länk mot Tjugosjus by (enligt tidigare förslag i vårt ”cykelplan”).

MVH/Göran”

  • 3. Flyttning av lekplatsen från gamla tennisbanan

Det verkar som det lämpligaste stället för den nya lekplatsen med gamla leksaker verkar vara intill Nytorgsgatan. Det svaret inkluderar även skolans uppfattning.

  • 4. Tennisen

”Fotbollsplanen” fungerar av sig själv och är självgående. Nu gäller det att få igång aktiviteten på tennisbanan. Lite reklam kommer framföras på Nostalgitrippen. Alla som känner gamla tennisspelare i trakten hör av er. Toaletten (Bajamajan) kommer att finnas på plats och ett antal nycklar likaså. Vecka 25 planeras det första Österlenmästerskapet i tennis, 17-18:e då vi kan kora Löderups Champion i tennis. 

  • 5. Nostalgitrippen 6 juni

När det gäller sponsorer har Göran, Lennart och Benny vissa uppgifter kvar att utföra. Senaste datum för klartecken från sponsorer är 1 juni. Sätta upp tält gäller för Bengt, Kent och Lennart. Benny och Göran kör bord. Det blir två band som spelar mellan 11.00-13.30. (dock ingen stråkkvartett). Solhällan kommer ha öppet från 15. Gunnel köper svenska pappersflaggor och ansvarar för Byalagets kaffeservering. Löderups IF grillar hamburgare, Södra Kompaniet tillhandahåller korv med kött i.

  • 6. Övriga frågor

Styrelsen beslöt att betala startavgiften för Byalagets två team i en bouleturnering på tillsammans 300 kronor. (Se där finns ett beslut).

Utställningen Löderups Frivilliga Brandkår. Lennart Mattsson och andra har lagt ned ett stort arbete kring detta minne av det forna.  Numera står utställningen där på ”Himmet” utan att någon närmare känner till den. Byalaget (via Lennart) har mailet med Ann-Sofie Dahlström. Något kommer läggas in om Frivilliga Brandkåren i nästa presentation av ”Himmet”. Förslagsvis kommer det även bli en bronsplatta som visar vägen. Vilket Byalaget får ansvara för. Det är dock oklart vilka plattor man kan sätta upp vid en kommunalt ”him”.

  • 7. Mötet avslutande

Ordförande tackade för mötet och vi åt bilmekanikerrabarberpaj med grädde, om det nu inte var mor Hillevi som gjort pajen. I så fall är det pensionärspaj.
Nä det var bilaskruvarens paj / Kent.

Ett ojusterat protokoll eller minnesanteckningar

Lennart Söderlund
Justerat o infört av Kent Olsson webb ansvarig o projektledare Nostalgitripp.

 

Kommentarer inaktiverade.