Protokoll för Löderups Byalags styrelsemöte 28 augusti 2016

Närvarande: Göran Göransson, Anita Ecorcheville, Lena Hörnell, Bengt Olhagen, Ivan Olsson, Kent Olsson, Lennart Söderlund, Gunnel Åkesson.

§1 Ordförande förklarade mötet öppnat.

§2 Uppföljning av föregående mötesprotokoll från den 20/6 2016 hos Göran.
Bengt påpekade att Nostalgitrippen gav ett överskott på 3 712 kronor. Dessutom finns det en artikel om Nostalgitrippen i Nostalgia nr 8 2016.

§3 Byavandring 8 september.
Byavandring med kommunen representanter sker torsdag 8 september kl. 10 (numera 10.20) med samling vid den södra välkomstskylten. Följande punkter kom upp för en eventuell diskussion. Punkterna utan inbördes rangordning eller prioritetsgrad:

  • Vad har hänt vid bäcken och gallringen söder om bäcken.
  • Vad händer vid dammen?
  • Förslag om trafiksäker övergång vid välkomstskylten till Löderup, som kan sammanbinda skolan med multisportarenan.
  • Uppföljning av Focusprogrammet med avseende på Fabriksgatan.
  • Förslag till någon form av skylt som visar på Löderups centrum alternativt Löderups City.
  • Häckarna i byn är på många ställer så pass höga att de vållar trafikfara genom att höjden omöjliggör säker passage i korsningar.
  • Det finns bedrövliga fastigheter vid Storgatan – finns det något att göra.
  • Pergolan vid Boulebanan har halvvägs årgärdats, finns det planer på en slutpunkt?
  • Lädergatan bör asfalteras!
  • Den sällan besökta lekplatsen vid Gyllerupsvägen kan med fördel flyttas till närheten av Multisportanläggningen. Styrelsen ställde sig bakom ett Medborgarförslag frånIvan o Göran.
  • Bör det inte finnas ett Utomhusgym för pensionärer och andra vid Multisportanläggningen.
  • Löderups enda offentliga toalett är i allmänhet låst, trots att den vägvisande skylten alltid sitter uppe på sin plats. Inga öppettider anges och ingen vet vad som gäller.

§4 Höstens program 2016

Onsdag den 28 september kl. 18. Brandkår och MHRF på Löderupsgården.
Tillställningen har dubbelt syfte. Dels kommer representanter från MHRF för att dela ut utmärkelsen ”Årets dragkrok” till Nostalgitrippen. Kommunen kommer inbjudas.
Dels kommer utställningen om Löderups Frivilliga Brandkår presenteras Kent svarar för reklamen. Gunnel kollar om det är OK att servera vin (avslag). Bengt och Kent undersöker vad det kosta att köpa en kanon för bildvisning. Dessutom köper de en sådan vid lämpliga omständigheter.

Lördag den 15 oktober. Teater i Glemmingebro.Planeringsmöte sker den 27/9 med Anita och Bengt från byalaget. Pjäsen kommer vara en duett av två skådespelare. Mer information senare.

Fredagen den 28 oktober kl. 19. Rosbetraktelser av Else Olsson från Roskraft på Löderups Skola.
Exakt vad föredraget kommer handla vet varken jag eller Else Olsson. Men det ska bli inblickar i rosornas sköna och taggiga värld. Från världsroskonferenser till att driva plantskola.

Lördag den 5 november. Österlen lyser.
Som vanligt kommer byalaget sätta ut marshaller och servera den lokala soppan.

Måndag den 17 november kl. 19. Välkomnande av nyinflyttade på Biblioteket.
Enligt traditionen hälsas de nyinflyttade välkomna med lite tilltugg och samtal. Det har hittills varit mycket uppskattat.

§5 Övriga frågor

Invigning och namngivning av multisportanläggningen. Namngivningen har hittills resulterat i förslaget ”Nytorgsparken”. Kent lägger in möjligheten till namnförslag på hemsidan. Sista förslagsdatum 19 september. Invigningsdatum för anläggningen kommer bestämmas vid nästkommande styrelsemöte.

Pappersutskick kommer ske den 20 september, dvs. en dag efter nästkommande styrelsemöte.

Överskottet av Löderupsboken kommer tillfalla Multisportanläggningen i någon form.

Ett nytt uppföljningsmöte om boendet för de ensamkommande flyktingbarnen planeras. Tid och plats är fortfarande obestämda. Göran har hand om ärendet.

Ansökan om kulturbidrag för 2017. Bengt skriver ihop en ansökan med bl.a. musik till Nostalgitrippen, författarkväll, kulturafton. Tillsammans drygt 20 tkr. Lennart skriver verksamhetsplan för 2017, vilket han inte gjort.

§6 Nästa styrelsemöte
Nästa styrelsemöte kommer hållas måndagen den 19:e september klockan 19 i skolan.
Väl mött!

Vid tangenterna

Lennart Söderlund

Kommentarer inaktiverade.