Om Bo Knutssons besök

Torsdagskväll med byalaget i Löderup
Byalaget i Löderup besöktes av antikexperten Bo Knutsson från Vänersborg. Lasse Månsson antikaffären Gula Huset Löderup, kollega med Bo, gjorde att det uppskattade besöket blev möjligt. God dryck och Lennart Söderlunds delikata snittar därtill förgyllde kvällen ytterligare.

Ett 50-tal förväntansfulla gäster hade samlats i skolans matsal för att uppleva Bo ”live”. Under några timmar fick åhörarna ta del av Bos uppväxt och verksamhet. Pappan, auktionsförrättare, lade grund till ett livslångt intresse för antika och unika saker. Bo utbildade sig i nationalekonomi och arbetade också några år på länsstyrelsen i Vänersborg innan intresset för antikviteter tog över helt.

Efter ca 40 år i branschen tillhör Bo en av de mest kunniga och omtalade inom området. Familjen driver en antikvitetshandel i Vänersborg med filialer i bl.a. Stockholm. Genom åren har Bo tillsammans med kolleger givit ut ett antal böcker och kataloger. Bo är också engagerad i många mässor.

Bo uppehöll sig av förklarliga skäl ganska mycket kring programmet ”Antikrundan”, som Bo var en av initiativtagarna till. Det populära programmet är på sitt tjugosjätte år och fortsätter även nästa år. Det har gjorts ca 200 TV-avsnitt och teamet har besökt dryga 100 svenska städer. Bo berättade engagerat om hur det fungerar bakom kulisserna, kollegorna, de roliga och spännande mötena med människor i programmet.

Bo avslutade kvällen med att prata om unik glaskonst under ca 100 år. Lasse på Gula huset hade tagit med sig ett antal unika glaspjäser, som Bo på ett mycket fascinerande sätt beskrev. Efter Bos beskrivningar blev dessa glaspjäser inte bara glas utan spännande objekt med intressant fakta vad gäller teknik och inte minst mästarna bakom konstverken.

Frågorna förlängde kvällen ytterligare innan Bo lämnade Löderupsborna. Det verkade som att besökarna var rörande överens om att kvällen med Bo hade varit mycket givande och underhållande.

Vad kan vara mer lämpligt än att sammanfatta kvällen med Bos egna ord nämligen.
”Konsten är evig – livet är kort.”

Kommentarer inaktiverade.