Styrelsemöte 27 febr 2014

Närvarande

Göran Göransson, Bengt Olhagen, Benny Karlsson, Karin Lindberg, Kent Olsson  och Siri Greger.

Föregående protokoll!

Inbetalningskort medföljde senste utskicket och det ser lovande ut då 72medlemmar redan betalat sin medlemsavgift tills dags dato och fler är på väg att betala. Kasören meddelar att ekonomin för byalaget är god och att vi fick fler medlemmar föregående år.

Data kursen för seniorer har startat med 5 deltagare med Medborgarskolan som arrangör. Platsen  har dock flyttat till Medborgarskolans lokaler i Ystad. Byalaget betalar kurslitteraturen.

Provning av rom och whisky med Mats Aanesen Systembolaget  kommer att hållas i matsalen  den 28 febr och det är ca 20 personer anmälda.

Byastämma kommer att hållas den 24 april kl 19.00 i skolans matsal, inbjudan har skett via vårt utskick. Förutom stämmmans sedvanliga verksamhetsberättelse kommer  Göran Göransson att presentera boken om Löderup och eventuellt kommer också  metallsmeden som bor här i Löderup att presentera sin verksamhet.

Bengt har varit i kontakt med ägaren för Gula Huset som kanske kan engagera den från TV kända antikexperten Bo Knutsson men svar har ej kommit ännu.

Kristihimmelsfärdshelgen är en helg då hembygdsföreningen anordnar aktiviteter vi diskuterar om vi kan delta på något sätt.

Byavandring med kommunledningen kommer att ske i april/ maj ännu är iget datum bestämt men invånarna i Löderup uppmanas att komma med förslag. Kent föreslår att ett träd vid infarten till Löderup ska belysas vintertid. Karin påminner om  att Lädergatan bör asfalteras vilket vi har påminnt kommunen om en gång tidigare.

Karin har varit i kontakt med Kafferosteriet om en upprepad  pizzaträff för Löderupsborna. De ser positivt på detta, datum ska dock samordnas med ett musikarrangemang, Göran åtar sig detta.

Uppdatering av hemsidan görs löpande, sekreteraren har dock problem med att skicka  protokollen digitalt , vilket vi hoppas ska lösa sig snart.

Focus på byarna

Är ett program att uppmärksamma byarna i Ystads kommun för utveckling, kommunledning och berörda tjänstemän kommer att delta och Löderup står på tur för det.

Inbjudan att träffa Skånes landshövding på nationaldagen har kommit.

Eftersom vi återigen ska anordna Nostalgitrippen med veteranbilar, traktorer, motorcyklar mm så avstår vi från landshövdingeträffen.

Annonser i facktidskrifter har gått ut och MC-veteranerna har redan anmält sitt intresse.

Kent har också tillfrågat ett antal musiker om att sätta ihop ett band för att spela 60-talsmusik och Siri ska undersöka om vi kan få Stim bidraget betalat av ABF-Österlen.

Planering för årets teaterföreställning.

Den 13mars är det planering av höstens teaterföreställning tillsammans med Glemmingebro, Hagestads byalag ochYstads teaterförening. Bengt deltar i det mötet

Information !

Göran har deltagit i ett möte med miljöinspektören i kommunen om frågor om avloppet för  fastighetsägare som bor utanför tätorten. Varje fastighetsägare ska själv stå för infiltrations   anläggning av  sitt avlopp. Kommunen ska göra en inventering av detta och sedan inbjuda berörda och se om det kan finnas en kollektiv lösning  på detta. Frågan tas upp vid nästa samrådsmöte den 24 maj 2014.

Nästa sammanträde 10 april kl 19.00 i biblioteket.

Vid  tangenterna Siri Greger

Kommentarer inaktiverade.